Dans omschrijvingen

Peuterdans

Is een dansles voor de allerkleinste dansers van Flexxdance. Het is een heel speelse les, waarbij er gebruikt gemaakt wordt van veel verschillende soorten dansmaterialen, muziek en spelvormen.

Het is een eerste kennismaking met bewegen op muziek en de kinderen leren zich vrij te bewegen in de ruimte en kennis te maken met nieuwe bewegingsmogelijkheden. De fantasie wordt geprikkeld in deze les, die vaak gebaseerd is op een thema uit de belevingswereld van peuters.

Plezier in bewegen en met elkaar dansen staat voorop!

Deze les wordt gegeven vanaf 2 jaar.

Kleuterdans

Is een les voor alle kleuters van 4-6 jaar die van dansen houden!

Fantasie en creativiteit spelen een grote rol in deze les, waarbij er thematisch les gegeven wordt. Het doel is om op een vrolijke, speelse manier de kleuter te prikkelen tot het aangaan van nieuwe bewegingsmogelijkheden. In de kleuterdansles werken we aan de algemene dansante vorming. Er komt daardoor dus van alles voorbij in de les: van eigen improvisatie op muziek tot de allereerste balletpasjes en een dansje op Kinderen voor Kinderen muziek….. en alles daartussen!

De kinderen worden spelenderwijs gestimuleerd tot de ontwikkeling van motoriek, muzikaliteit, coördinatie, kracht en om uiting te geven aan hun fantasie en creativiteit.

In de kleuterdansles bewegen we op diverse soorten muziek. Van meezingliedjes tot aan klassieke muziek.

De les wordt op een speelse manier gegeven. Er wordt gebruik gemaakt van diverse spelvormen en waar de peuter nog heel individualistisch was ingesteld kan een kleuter al echt gaan samenwerken, iets wat we dan ook veel doen in deze les, want wat is er nu nog leuker dan alleen dansen? Juist, samen dansen!!!

Klassiek Ballet

Wie kent er niet “het Zwanenmeer”?

Ballet is een sierlijke dansstijl die de basis vormt voor alle andere dansstijlen die er zijn. Daarom is het ook bijvoorbeeld een perfecte les om erbij te volgen als je al een les in een andere dansstijl doet, zodat je je dansbasis goed hebt!

In deze les wordt de klassieke ballettechniek aangeleerd.

De balletlessen hebben altijd dezelfde structuur. Eerst worden er oefeningen aan de balletbarre gedaan, daarna oefeningen ‘au milieu’ (zonder de stevigheid van de barre wordt er aan balans gewerkt in het midden van de zaal) en tot slot sprongen, draaien en looppassen.

Tijdens de kinderballetlessen doen we uiteraard ook gezellig een dansspelletje!

Door de balletoefeningen zal de lichaamshouding zichtbaar verbeteren.

In de les worden klassieke ballettermen aangeleerd. Daarnaast wordt er aan mimiek, muzikaliteit, creativiteit, souplesse en lichaamstaal gewerkt.

Ballet is niet alleen het doen van pasjes, het leert ons ook discipline en doorzettingsvermogen.

Natuurlijk staat dansplezier voorop en dansen we op zowel klassieke- als hedendaagse muziek. Deze les wordt gegeven vanaf 5 jaar.

KidsDance

In de KidsDance lessen vanaf 6 jaar maken we alvast kennis met de beginselen van de jazzdans techniek. Na een stevige warming-up volgen wat oefeningen voor techniek, kracht en lenigheid en werken we verder aan ritme en coördinatie. Dan is het natuurlijk tijd om een choreografie aan te leren en te swingen op de leukste muziek! Ook een dansspel komt regelmatig aan bod in deze les.

Moderne dans

Moderne dans is een expressieve dansstijl die uitgaat van natuurlijke bewegingen, waarbij iedere manier van bewegen mogelijk is. Er zijn geen vaste regeltjes, zoals we dat bijvoorbeeld met klassiek ballet wel hebben! Je legt vooral heel veel gevoel in de bewegingen die je doet.

In deze les werk je aan spanning en ontspanning, ademhaling, dynamiek en ruimtegebruik, waarbij dansplezier natuurlijk voorop staat. We dansen op uiteenlopende muzieksstijlen waardoor je lichaamsbewustzijn en dansgevoel ontwikkelt. 

Er wordt in het midden van de zaal gedanst en over de diagonaal. Een les waarbij je veel bewegingsvrijheid hebt en er ook gewerkt wordt aan dansimprovisatie!

Deze les staat op ons lesrooster vanaf 8 jaar!

TeenzDance

n deze energieke dansles werken we aan de basis van de jazzdans techniek en besteden hierbij veel aandacht aan o.a. muzikaliteit, coördinatie, lichaamshouding, creativiteit en expressie. We gebruiken verschillende soorten muziek waardoor de choreografieën die we dansen ook zeer afwisselend zullen zijn. Van show/musical tot pop/funky of een rustig/gevoelig nummer; een zeer gevarieerde les!

Deze les is van 9-12 jaar.

Dancemix (modern/ jazz/ streetdance/ basis ballet)

Deze les is een fijne les voor alle tieners die meerdere dansstijlen leuk vinden en helemaal niet willen kiezen of misschien later pas willen kiezen voor een richting.

De les is een combinatie van moderne dans, jazzdance, streetdance en we doen wat basis ballettechniek, omdat dit de absolute basis voor de techniek van de andere stijlen.

Er wordt gedanst op heel uiteenlopende muziekstijlen en er is dus zowel qua bewegingsvorm als muziek veel variatie.

We maken gebruik van zowel de barre in de zaal, maar dansen ook in het midden en over de diagonaal. Ook leren we bijvoorbeeld dansjes aan die enkele lessen terugkomen, zodat er een fijn repertoire ontstaat van dansjes die je op een gegeven moment zo goed kent dat de docent alleen de muziek aan hoeft te zetten. Je hoeft dan niet meer na te denken over de pasjes, maar kan het dansje echt gaan dansen en je gevoel erin gaan leggen en genieten!

We werken na de opwarming aan een stukje danstechniek door middel van oefeningen en danscombinaties. Er is ook ruimte voor samenwerkingsvormen en het ontwikkelen van je eigen danscreativiteit in een korte impro-opdracht. Een heel afwisselende les!