A en B Selectie

artgymselectie

A en B Selectie

De turnselectie van Omnisport 2B turnt wedstrijden in divisie 3 t/m 5 van het Nationaal Turn Systeem. De selectie is onderverdeeld in een A- en een B-selectie. In de A-selectie zitten meisjes van de 3e en 4e divisie. De B-selectie bestaat uit meisjes uit de 5e divisie.

Afhankelijk van leeftijd en niveau train je tussen de 4 en 10 uur per week en word je voor de wedstrijden ingedeeld in dat niveau wat het beste bij jou past. Turnen is een sport waarbij regelmatig trainen een vereiste is om te kunnen presteren bij de wedstrijden. Van de selectie wordt dan ook verwacht dat ze meerdere uren per week trainen. Het aantal uren is altijd in samenspraak tussen trainer, turner en ouders/verzorgers.

Toetreding tot de selectie
De toetreding tot de selectie wordt georganiseerd door de trainers. Als je tijdens de turnlessen laat zien dat je voldoende mogelijkheden hebt om met de wedstrijden mee te kunnen draaien, wordt je door de trainer uitgenodigd voor proeftrainingen. Na deze proeftrainingen word er vertelt of je bij de selectie mag gaan trainen.

A & B selectie
De A selectie bestaat uit zo’n 20 tot 25 geselecteerde turnsters die minimaal op 4de divisie turnen. In de B selectie turnen ook zo’n 20 tot 25 geselecteerde turnsters, zij turnen 5de divisie. Net als bij de recreatie vinden wij het belangrijk dat alle turnsters hun sport met plezier kunnen beoefenen. Echter vinden wij het wel van belang dat er prestatiegericht wordt getraind.
Bij de selectie trainingen komen de 4 dames turntoestellen aanbod, hieronder wordt de ongelijke brug, balk, vloer en sprong verstaan. Hiernaast wordt er tijdens de warming-up veel aandacht geschonken aan kracht en lenigheid van de turnsters. Tijdens de trainingen waarborgen wij een goede sfeer en een veilige omgeving zodat de turnsters zichzelf optimaal kunnen verbeteren. Het is hierbij vooral belangrijk dat de turnsters de trainers volledig vertrouwen.

De A selectie doet mee aan zo’n 4 tot 7 wedstrijden per seizoen, dit is afhankelijk van de leeftijd van de turnster. De B selectie doet ongeveer aan 4 wedstrijden per seizoen mee. Tijdens de trainingen wordt er voldoende aandacht geschonken, zodat alle turnsters hun oefeningen kennen en kunnen. De A selectie traint zes uur in de week, namelijk op maandag, woensdag en zaterdag.

De B selectie traint vier uur in de week, namelijk op dinsdag en zaterdag.

Meer informatie over de trainingstijden kunt u vinden bij het lesrooster.

Klik hier voor een erg leuke demonstratie van onze selectie.