Recreatief turnen

artgymgroepen 

Turnrecreanten 

Dit is hét uurtje voor kinderen die lekker willen turnen en die het leuk vinden om hun grenzen te verleggen. Het maakt niet uit wat voor niveau je hebt, iedereen is welkom bij de recreatielessen en het gaat om het plezier. De groepen zijn op leeftijd ingedeeld en hebben één uur in de week les. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om meerdere lessen in de week te volgen.

Bij het recreatie turnen komen alle grondvormen van bewegen naar voren: rennen, springen, klimmen, klauteren, steunen, zwaaien, rollen en daarnaast ook spelvormen. Vaak worden tijdens de les toestelbanen uitgezet waar al deze vormen van bewegen in terug komen. Bij de oudere kinderen worden daarnaast ook meer specifieke turnonderdelen geoefend.

Voor alle recreanten is het mogelijk om mee te doen aan turnwedstrijden. Zo is er leuke en gezellige Onderlinge Wedstrijd en de Rayon Cup. Voor de fanatieke turn(st)er is er ook nog een meer serieuze Recreatie Competitie van drie wedstrijden, voor deze wedstrijden geldt een minimum leeftijd.