Nieuw: Ouder – Peuter Judo

Dan geef je je kind een sterke start en ben je écht even sportief samen. 

//OP DIT MOMENT IS ER EEN WACHTLIJST VOOR INSCHRIJVING. EEN PROEFLES IS WEL MOGELIJK//

Tijd: elke zaterdag, 11:00-11:30
Leeftijd: 2-4 jaar
Locatie: Sporthal de Ackers, Groeneweg 27-a te Bergschenhoek
Leraar: Leon Gijse, ruime ervaring als judoleraar en docent Lichamelijke Opvoeding

Wachttijd: 3-5 maanden

Een sterke start

Kinderen tussen de 2-4 jaar oud hebben veel voordeel van het leren stoeien, vallen en rollen en lekker rennen. De vijf basis motorische vaardigheden komen bij deze judolessen aan bod: snelheid, kracht, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen. Maar sociaal stimuleert het peuters ook, want judo helpt de peuter besef te ontwikkelen van de grenzen van jezelf en anderen. 

Echt een leuke activiteit samen

Als een kind tussen de 2 en 4 jaar oud is, is het heel fijn dat de peuter samen met de ouder spelenderwijs judo kan leren. En voor jou als ouder is het geweldig om echt even tijd met jouw peuter door te brengen. Daarom is de helft van de lesoefeningen met ouder en de helft met de andere peuters. Van de ouders wordt geen ervaring of judopak gevraagd.

De voordelen van Ouder-Peuter Judo samengevat:

  1. Fysiek: stimuleert de lichamelijke ontwikkeling: stoeien, vallen, balans
  2. Sociaal: starten met leren van respecteren grenzen van anderen en jezelf
  3. Ouder – Kind band: een fijne manier om echt even samen te zijn!
Het is natuurlijk het allerleukste om de leraar tegen de mat te krijgen!

Kosten

De 1e en 2e proefles erna zijn gratis, daarna kun je beslissen. Je betaalt €100 euro per half jaar. Het judopakje kost €25 en is aan te schaffen via de leraar of via de link die je na jullie inschrijving ontvangt.

Wat heb je nodig voor Ouder Peuter judo?

Je kunt na inschrijving hier een judopakje bestellen voor je kind. Voor jou als ouder volstaat een lange sportbroek en een T-shirt en graag geen scherpe items zoals sieraden en riemen dragen.

Medailles & Instroom naar 4+ judogroep

Je kind krijgt net als de oudere leeftijdsgroepen 2x per jaar een examen tijdens de les. Natuurlijk is het voor de peuters meer een speels feestje! Familieleden zijn dan welkom op de mat om te komen kijken en je kind krijgt echte judo medailles. En bij de vierde verjaardag… ontvangt hij of zij de gele slip en stroomt dan in bij de volgende groep.