Historie

historieOmnisport 2B bestaat inmiddels al meer dan 65 jaar en daar zijn wij behoorlijk trots op. Onze oorsprong ligt in de RK Gymnastiekvereniging ODESEO, opgericht in 1949, en de christelijke sportvereniging ADVENDO, opgericht in mei 1946.

De vereniging RK Gymnastiek-vereniging Odeseo is opgericht op 23 mei 1949. In 1955 werd de naam gewijzigd RK Gymnastiek-vereniging TOGB en vanaf 1962 breidde Odeseo uit met verschillende afdelingen. Eerst volleybal, vervolgens judo, ballet en als laatste handbal. In de loop der jaren werd verder een groep sportieve recreanten gevormd, uit de groepen bewegingsleer, trimmers, indoortraining en aerobics.

In 1968 werd gestart met gymnastiek en judo in Bergschenhoek. De afdeling gymnastiek in Bergschenhoek is inmiddels alweer een tijdje geleden opgeheven. De gymnastiek vereniging groeide uit tot een sportvereniging en in het midden van de jaren zeventig verviel het predikaat RK. In 1991 ging Odeseo verder onder de naam sportvereniging T.O.G.

De christelijke sportvereniging Advendo, aangenaam Door Vriendschap En Nuttig Door Oefening, is opgericht op 18 mei 1946.
In het jaar 2000 werden Odeseo en Advendo samengevoegd tot 1 vereniging: Omnisport 2B.

Omnisport 2b is uitgegeroeid tot de grootste binnensportvereniging van Lansingerland, met gemiddeld rond de 1000 leden. Omnisport 2B biedt zes dagen per week uitgebreid aanbod aan binnensporten: gymnastiek, recreatief sport en spel, dans, Jiu-Jitsu, Aikido en Judo.
Zowel jong als oud zijn bij ons aan het goede adres: dansen kan al vanaf 2 jaar, judo vanaf 4 jaar en gym van 2 tot 100 jaar. Aikido kan vanaf 8 jaar en Jiu-Jitsu vanaf 12 jaar.

Kijk hier voor een erg leuk historisch filmpje