Judo, Jiu-Jitsu en Aikido

artjudohome

Judo, Jiu-Jitsu en Aikido

De afdeling Judo, Jiu-Jitsu en Aikido biedt alle zelfverdedigingsporten aan die Omnisport 2B te bieden heeft. We geven onze lessen vanaf 4 jaar ( Judo), 8 jaar ( Aikido) en 12 jaar ( Jiu-Jitsu). Deze sporten zijn erg goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen.

De afdeling Judo, Jiu-Jitsu en Aikido biedt de volgende lessen aan:

Judo
Judo is een vechtsport afkomstig uit Japan waarbij de judoka´s elkaar met diverse werp- en controletechnieken proberen uit te schakelen. Een belangrijk element hierbij is, dat een judoka juist gebruik maakt van de kracht ven zijn tegenstander om deze te kunnen overmeesteren. Judo is niet zomaar een sport! Door de natuurlijke dicipline herbergt het judo een belangrijk element in zich waarbij men leert omgaan met agressie. Het leert je zelfbeheersing, doorzettingsvermogen en initiatief waarbij een gezonde weerbaarheid wordt ontwikkeld. Bovendien is judo gewoon leuk om te doen! Vanaf vier jaar is er al judo in speelvorm.
   
Jiu-Jitsu
Jiu Jitsu is een vechtkunst waarvan de oorsprong niet geheel te achterhalen is. Het verhaal gaat dat het via Azië door de monniken naar Japan werd gebracht. Bij jiu jitsu leert men effectief verdedigen door gebruik te maken van de zwakke en kwetsbare plekken van de aanvaller. Het is een vechtmethode die de volle aandacht verdient. Met in het bijzonder die van de jeugd en de dames! Jiu jitsu is er voor iedereen vanaf twaalf jaar.
   
Aikido
AIKIDO is een japanse zelfverdediging vechtsport waar de tegenstander uitgeschakeld wordt door de uit een aanval voortvloeiende energie door te sturen op de aanvaller. AIKIDO een vreedzame krijgskunst. Agressie zoek je niet op maar als het niet anders kan ga je een confrontatie niet uit de weg.
Wat leer men op deze cursus: Valtechnieken voorover, achterover zijwaarts, houding en verschillende aanvallen om daarop verdediging technieken toe te passen. Ook wordt er geoefend met aanval met mes en stok. Voor deze cursus hoeft niet sterk te zijn,  bij AIKIDO gebruikt men de kracht van de tegenstander.
   

Ga naar het rooster voor de beschikbare tijden.