Judo

artjudojudo

Judo

Judo is een zelfverdedigingssport die uitermate geschikt is voor kinderen. Stoeien, maar met respect voor elkaar en de regels. Veelzijdig bewegen en direct lichamelijk contact. Het biedt structuur en dicipline. Allemaal kenmerken waar uw kind baat bij heeft.
Wij geven onze lessen al vanaf 4 jaar (judo), 8 jaar (aikido) en 12 jaar (jiu-jitsu) in Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk.

Judobond
De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Judobond. Het voordeel hiervan is, dat men geregistreerde graduaties kent. Tevens verkrijgt men een bondspaspoort wat deelname aan officiële wedstrijden mogelijk maakt. Bij het behalen van een nieuwe graduatie kan men zelf ervoor kiezen om lid te worden van de Judobond Nederland (JBN). Je kunt je dan aanmelden bij de JBN via ledenadministratie@jbn.nl, ons aansluitnummer:D2SL83D. De graduaties staan dan bij de JBN geregistreerd en alleen met deze registratie kun je in aanmerking komen voor een zwarte band examen..
terug naar boven
De lessen
Allereerst begint elke judoka/jiu jitsuka of aikidoka met een witte band. Hierna volgen, na examens die twee keer per jaar gehouden worden, de gele, oranje, groene, blauwe en bruine band. Daarbij zijn de ouders en andere belangstellenden altijd van harte welkom. Na het behalen van je bruine band, je bent dan al wel enkele jaren verder, kun je een jaar later beginnen met de voorbereidingen voor het halen van de zwarte band. Een judoka kan kiezen tussen 100 wedstrijdpunten bij elkaar knokken en vervolgens een verplicht technisch examen aanvragen wanneer het geen wedstrijdjudoka betreft. Wanneer je dit met goed gevolg aflegt ben je in het bezit van de zwarte band. Een jiu jitsuka of aikidoka dient een technisch en praktisch examen af te leggen. Wanneer je voor alle onderdelen slaagt ontvang je de zwarte band voor jiu jitsu of aikido. Maar er kan natuurlijk ook gewoon vanuit recreatief oogpunt judo, jiu jitsu en/of aikido beoefend worden. Niet alleen de jeugd maar ook volwassenen zijn van harte welkom!!!!!