Zwarte band voor Veerle de Vries

Afgelopen zaterdag 23 april 2022 werden de Judo dan-examens afgenomen bij Budo Hans Roos in Oud-Beijerland.

In meerdere groepen, met examens voor 1e en 2e Dan, was het voor de kandidaten een mengeling van enthousiasme en zenuwen. Onder die kandidaten bevond zich ook onze eigen Veerle de Vries. Na maandenlang getraind te hebben op haar kata (verplichte serie oefeningen) kon het examen eigenlijk niet beter gaan. Ze heeft zonder fouten haar worpen laten zien en de grondtechnieken liepen gesmeerd.

Ook was er ruimte voor humor. Bij elk examen stellen de examinatoren de vraag of de kandidaat zelf nog iets wil laten zien, maar Veerle stond halverwege de vraag al heftig met haar hoofd te schudden – zíj was er klaar mee. Onder toeziend oog van haar ouders behaalde ze op die manier haar welverdiende zwarte band. Haar trainers Dennis Flipse en Cas Teeuwisse hebben beiden hun trots uitgesproken over deze prestatie.

Een eervolle vermelding is op z’n plaats voor Veerle’s Uke, Erik Witkamp. Een Uke is de partner die geworpen wordt tijdens het examen en die daarmee net zo veel uur aan training investeert. Erik heeft inmiddels als Uke bijgedragen aan vier zwarte banden binnen Omnisport2b’s Judo afdeling.