De dopper van meester Cas op vakantie

Beste leden, de vakantie zit er weer op en we zijn als het goed is weer allemaal vol goede moed. Toch is er nog een reden om nog even terug te spoelen naar 2 maanden geleden. Toen zaten wij namelijk op het judo kamp. Voor de kinderen, maar zeker ook voor de organisatie en judo meesters een onvergetelijke ervaring! Eén onverwachte deelnemer heeft ons toen vooral verrast. En dat was de dopper van meester Cas.

Zie je, die dopper had na die paar dagen plezier de smaak te pakken. En liet ons weten: ik wil meer! De dopper van meester Cas, die wilde namelijk op vakantie. En aangezien meester Cas geen grote plannen had, moesten we dat op een andere manier gaan organiseren. Natuurlijk hebben we dat toen gedaan. Wie zijn wij om de wensen van de dopper van meester Cas in de weg te zitten?

Meester Cas zelf mocht natuurlijk niets vermoeden. Daarom hebben we direct besloten om een kloon van de dopper van meester Cas te maken. Onze hoop was dat hij het verschil niet eens zou merken – wij vonden althans dat onze poging goed was gelukt.

Meester Cas was minder overtuigd (hij kent zijn dopper natuurlijk door en door) maar moest genoegen nemen met ons verhaal dat wij ook niet wisten waar zijn dopper uithing.

En zo was het plan compleet: de dopper van meester Cas kon stiekem op vakantie naar Frankrijk!

Inmiddels is de vakantie voorbij. Je kunt hier zien dat de dopper van meester Cas grote hoogtes heeft bereikt.

Ook meester Cas is inmiddels op de hoogte dat zijn dopper niet zomaar kwijt was, maar een eigen willetje heeft gekweekt. Natuurlijk gaat de dopper weer fijn mee naar huis (een eigen bedje slaapt toch vaak het fijnst) maar we hebben wel met z’n allen afgesproken: als de dopper van meester Cas weer eens op vakantie wil – bijvoorbeeld met 1 van jullie mee – dan mag dat! Fluister dat dan vooral in het oor van de dopper van meester Cas, dan horen wij vanzelf dat er iets geregeld moet worden.


PS: We blijven na dit verhaal nog wel met een vraag zitten… we zeggen tot nu toe namelijk steeds “de dopper van meester Cas”, maar het lijkt ons dat een dopper met een eigen wil ook een dopper met een eigen naam zou moeten zijn. Heeft een van jullie misschien een goede suggestie??