5 uur budosporten voor KiKa

Zaterdag 24 september j.l. deed onze Judovereniging mee aan de Budomarathon. We haalden zo, o.a. dankzij sponsoring van de leden, €462 op voor KiKa! De vereniging werd vertegenwoordig door Fayèn en Diesz Waterman, Leon de la Fuente en ikzelf, Ramon de la Fuente.

Vijf uur Budosporten voor KiKa

De dag bestond uit 5 verschillende clinics van een uur. Zo hebben we Jiu-Jitsu, Aikibudo, Judo kata, Kobudo en Judo clinics gevolgd. Totaal waren er ruim honderd budoka’s aanwezig van de verschillende disciplines en de totale opbrengst van het evenement was dan ook bijna vierduizend euro!

Als voorzitter geloof ik in de maatschappelijke bijdrage van een vrijwilligers vereniging als de onze. Door mee te doen geven we onze leden de kans om ook, met zweet of door sponsoring, bij te dragen aan een goed doel.

Met Juul Franssen op de mat

Naast het maatschappelijke doel zijn evenementen zoals deze ook zeer leuk voor de deelnemers om een andere reden: Je krijgt de kans om met een wereld topper op de mat te staan! De kinderen krijgen daarmee direct contact met potentiële helden, wat de sport toch ook een beetje extra laat leven.

Gisteren was het Juul Fransen, winnaar van het goud op meerdere Grand Slams en Grand Prix, twee maal brons op de wereld kampioenschappen en een hele respectabele 5e plaats op de Olympische spelen. Voor ons allemaal een onvergelijke ervaring.

Op de foto zie je van l.n.r. Ramon de la Fuente, Leon de la Fuente, Fayèn Waterman, Juul Franssen en Diesz Waterman.