Voor de meeste judoka’s nieuw: meedoen aan een ‘Instaptoernooi’ van JBN.

Zondag 19 maart was het Instaptoernooi van de Judo Bond Nederland (JBN). Vanuit onze vereniging deden er maar liefst 19 judoka’s mee! Voor alle kinderen behalve Aila was dit hun eerste JBN toernooi. Dus goed om eens iets meer over te vertellen.

Voor Aila was het haar 2e keer en ze behaalde met haar superprestatie haar eerste embleem in de gele kleur. Gefeliciteerd Aila!

Wat is het JBN instaptoernooi?

Een instaptoernooi is bedoeld om judoka’s kennis te laten maken met de wedstrijdsport, je kunt hier vanaf zes jarige leeftijd terecht.

Elk seizoen zijn er vier instaptoernooien waar judoka’s aan kunnen deelnemen, deze worden door instap-dojo’s georganiseerd zoals in dit geval in Dordrecht.

Bij deze toernooien verdien je instappunten. Deze punten worden elk toernooi weer bij elkaar opgeteld en door de Judo Bond Nederland (JBN) bijgehouden. Bij 50, 100, 150, 200 en 250 behaalde punten ontvang je een embleem met oorkonde, de kleuren hiervan lopen net zo op als bij de banden.

Hoe kun je instappunten verdienen?

De inschrijving aan een Instaptoernooi is al genoeg om 10 punten te verdienen. Daarnaast kun je ook bij elke wedstrijd punten verdienen. Hoeveel punten dat zijn, dat kun je hieronder zien:

Verloren0 punten
Gelijkspel1 punt voor beide judoka
Gewonnen met waza-ari7 punten
Gewonnen met ippon10 punten

Hoe deden onze drie dames het?

3 dames mochten als 1e Aila Lampe , Nadine Alkema en Quinn Gijse  , voor Aila was het de 2e keer en ze begon goed ze had al 31 punten en door haar gewonnen wedstrijden had ze genoeg punten verzameld voor haar 1e embleem de gele kleur. De andere meisjes moesten wennen maar ondanks dit hebben ze goed staan judoën. 

En dan een verslag van de jongens

Toen kwam groep 2 met Rohan Visser, Hassan Kadah Salim en Olivier Nieuwenhuijs. Ook voor deze heren was het hun 1e keer maar hebben alle 3 goed staan judoën. 

In de 3e groep zetten 7 jongens en dat waren Mees Zuidhoren, Thijs Alkema, Julian Korver, Kay van Campenhout, Beau Gijse, Daan Korving en William Wrosch en ook deze jongens hebben goed staan judoën wel was zeker de 1e partij wennen maar daarna werd het beter.

Het leuke van de vierde groep was dat deze jongens alle 4 bij elkaar in het gewicht zaten. Dat zwaren Sjon vd Berg, Dani Bruns, Victor Cormehic en Hugo Cornelisse. Het was mooi om te zien die wedstrijden tegen elkaar en dat was weer leuk judo en iedereen won ook zijn wedstrijden. 

Wij als coaches Leon Gijse, Erik Witkamp en Cas Teeuwisse zijn erg tevreden en trots en hebben de kinderen met veel enthousiasme en plezier zien judoën. 

Groetjes Leon , Erik en Cas